Tuesday, November 16, 2010

For the Love of Cheese

Dear Diary,

Let me tell you a secret. I have a weakness for cheese. It doesn’t matter the cheese comes in what form, be it in cakes, buns or dishes, I simply love it. So, when I read that Pizza Hut’s latest promotion is Extreme Cheesy 6 Pizza, I went berserk. This is crraaazzzyyy!!!!! Who would ever imagine six types of cheese on one pizza? Well, brilliant people at Pizza Hut made this wish come true. No way I’m gonna let this promotion ends without me tasting my dream cheesy pizza.

Despite my strong desire to try the cheesy pizza, I’m in a dilemma. You see, I’m now in confinement after giving birth to my third child last month. Can a lady in confinement eat pizza? What harm can an innocent piece of pizza do? Furthermore, my confinement will end in just a few days.

After much deliberation, I braced myself and together with my family gave Tesco Ampang’s Pizza Hut a visit. Without hesitation, I ordered Extreme Cheesy 6 Combo 2, Sweet & Spicy Chicken Wings, Primavera Spaghetti and Hot Milo. My pizza has pepperoni (Cheesy Pepperoni) as topping since I must consider everybody else’s taste as well.

When I took my first bite, all six cheeses which are parmesan, mozzarella, romano, cheddar, provolone and Monterey Jack, came together in my mouth to create a perfect harmony. “This is heaven,” I thought to myself. The pepperoni added an extra zing. The Extreme Cheesy 6 Pizza is very scrumptious that I ate four (yes, you read correctly) slices of pizza. Never in my life, can I finish that much pizza at one go. Even my six year old son enjoyed his pizza tremendously as you can witness in the pictures.

Shhh, don’t tell anyone I’m still in confinement. “Sorry Mama!” but “I’m crazy about Cheeeeeeeeeeeeeeeeeese!”

Address: Lot No. 8, Ground Floor, Tesco Hypermarket Ampang, 68000 Ampang, Selangor. Website: www.pizzahut.com.my

7 notes of inspiration:

ERMAYUM said...

wei pantang 44 hari wei ada 3 org lagi nak kuar tu heheh

aS_c0mei said...

akakkkkkkkkkkkkkk,terliur nye bila tgk anak akak makan.haha.tskkk,kat qatar ni mcm takde je jenis ni.kat sini pelik2 laaaa.haha.pos ke sini plissss...hihi

Mummy Nana said...

Hehehe.. sedap nampak pizza tu.. kat sini xhalal kan.. so tgk jeklah... Eh tapi ada org kata elok makan cheese byk2 lepas bersalin.. kira mcm susu jugakkan.. so don't worry bagus utk kesihatan.. ahaks..

Unaizah said...

Ermayum - Hihihi, third time pantang ni memang caca marba sikit. Takde la manjakan diri sangat. Hah 3 org lagi??? Tah ya tah idak makcik tu. Ikut hati memang unai nak 6 org sebab seronok tengok famili yg ramai ahli tp ni pun rasa mcm nak tutup kilang dah. Hubby kata 4 pun dh cukup. Tengokla rezeki Allah nak bagi berapa org.

As - Bukan setakat nampak sedap, rasa pun memang sedap. Akak lak hantu cheese...pulun sungguh. At least kat tempat As boleh gak makan pizza sebab halal. Kalau dok tempat omputeh, tak halal lagi naya.

Mummy Nana - Memang sedap dear. Takpe you kan rajin and pandai masak, try la buat pizza then letak toppings segala jenis mak nenek cheese.

ICA said...

Unai, hahahaha......tak tahan daulat langsung dia nih....dlm pantang pun dah sapu cheese pizza... Hebat betoi daa. But considering, kalau ikut doctors or mat salleh punya theory, mmg nakdak kesan pun kalau makan any food during confinement period. Org kita je yg dok pantang2 ni. Enjoy....

Fith said...

dah lama baca entry ni,baru hari ni sempat nak komen.
sama laa kita kak,fith pun gila cheese jugak,suka sgt apa2 yg berkaitan cheese,best kan?
nampak sedap sgt pizza tu,suka laa tu dpt makan pizza time pantang,hehe...

Unaizah said...

Ica - Tak tau la Ica,... pantang this time cincai and caca marba je. Tak leh nak pamper myself sgt. Dah ada anak, nak tak nak kena buat jugak keje. Hopefully everything will turn out ok. Time muda ni maybe kita ok takut dah tua nanti mcm-mcm hal pulak. Sure ada reasons yg org tua-tua pulun dok suruh kita pantang bagai.

Fith - Cheesy pizza tu just for limited time je. Takut tak sempat merasa lak hihihi.... Tawakal je la...