Friday, March 15, 2013

My Kopi Shoppe, Shah Alam, Oct 2012

Dear Diary,

Why is it that when weekend arrives, I usually don’t feel like cooking? Is it normal? Or is it just me being mengada-ngada?

Whatever it is, during one of those lazy weekends, we had dinner at our favorite restaurant, My Kopi Shoppe.

Sup Ayam
Nasi Goreng Pattaya (no veggie)
Nasi Goreng Cendawan
Char Kuayteow

Up until now, the foods there never let us down. We always leave the restaurant satisfied with full tummies.

Address: Jalan Alfa F U6/F, Pusat Perdagangan Subang Permai, 40150 Shah Alam, Selangor.

4 notes of inspiration:

Zakian Sulhi said...

erm..you make me hungry la kak.

Unaizah said...

Zakian - Bukan time tu time rehat ka? Cikgu anytime blh pi kantin beli makanan kan, if i'm not mistaken hahahahahaa.

lady lavender said...

it's not mengada-ngada. Dah weekdays masak, weekend teringin nak makan luar. Saya dulu time keja dulu2, balik keja penat camana pun tetap masak. Lauk simple2 aje pun takpe. Tapi asal weekend aje mesti nak makan luar. Kononnya weekend nak rehat betul2 hinggakan masuk dapur pun nak cuti jugak :-)

Itu dulu, tapi sekarang dah 3 tahun tak pernahnya ada istilah cuti masak. Balik mesia nanti balas dendam abis2 :-)

Unaizah said...

Lady Lavender - Terima kasih kerana memahami. Bukanlah setiap weekend penyakit malas ni melanda, ada gak weekend yg spend at home masak makan relax :-)