Friday, May 31, 2013

Aziziye Restaurant, Selcuk, Turkey, Nov 2012

Dear Diary,

Dah puaih jamu mata tengok jaket kulit dan rasa Turkish Delight, perut pun mula la berkeroncong. Nasib baik lepaih pi Kircilar Leather Art, kami berenti makan. Elif bawak kami semua pi Aziziye Restaurant. Tempat makan ni kat Camlik, Selcuk. Luaih restoran ni siap ada kedai juai souvenir lagi. Time kami sampai tu punya la ramai orang dalam restoran ni.

Macam besa la mula-mula depa idang salad ngan sup.
Lepaih tu depa bagi nasi kaler kuning (saffron rice) yang sejemput tu dgn lauk ala-ala sate (kebab). Kebab daging tu sedap.
Last sekali depa idang pemanih mulut. Pemanih mulut ni ala-ala puding gula hanguih. Yang ni pun sedap…..tak manih, tak tawaq – just nice.

Dan lagi anak dara ni posing. Time ni mama dia nak pi surau kat tepi belakang restoran.
Sebenaqnya nak ambik gambaq cara masak kebab tu tapi chef ni beria dok senyum, ambik la sekali gambaq dia.

5 notes of inspiration:

Anonymous said...

At this time I am going away to do my breakfast, later
than having my breakfast coming again to read further news.



Look into my web site クリスチャンルブタン

ishamizu said...

All the food look scrumptious! Aiih lapar terus..:)

Unaizah said...

Anonymous - Thank you for visiting :-)

Ishamizu - Lapar eh? Hihihihi,....sorry for making you drooling. Tp lauk sate kebab tu memang sedap.

BUNDA a.k.a KN said...

Assalamualaikum,

salam ukhuwah dari bunda...

Unaizah said...

Bunda - Salam. Terima kasih sudi singgah di blog saya ni.